Zonnepanelen leveren hernieuwbare energie voor u en uw kinderen.

Zonnepanelen verlagen uw energiefactuur

Waarom zonnepanelen kopen?

 • Financieel voordelig
  Zonnepanelen zijn financieel interessant. Het afschaffen van bepaalde premies en subsidies zijn het absolute teken dat zonnepanelen zich ook snel kunnen terugverdienen zonder deze premies. Daarnaast zullen energieprijzen toch maar blijven stijgen, terwijl je met zonnepanelen gratis energie produceert. De energie is hernieuwbaar, want zolang er zon is, kan men ook zonne-energie opwekken. Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen die stilaan uitgeput beginnen te geraken.
 • Geen overlast
  Zonnepanelen maken geen geluid en alle onderdelen zijn in principe hoog van kwaliteit en getest op veiligheid. Ze geven dus geen overlast.
 • Duurzaam
  Zonnepanelen zijn duurzaam en dat is reeds bewezen. Zonnepanelen gaan 25 tot 30 jaar mee, terwijl de terugverdientijd zonder premies en subsidies geschat wordt op 10 jaar. En dan wordt er nog geen rekening gehouden met de jaarlijkse stijging van de energieprijzen.Bovendien zorgt de extra laag van de zonnepanelen op het dak dat er een extra isolatielaag aanwezig is. En ook niet te vergeten: de zonnepanelen bieden extra bescherming aan het dak. Je kan dus onderhoudskosten aan daken reduceren door zonnepanelen te plaatsen.
 • Eenvoudig onderhoud
  Zonnepanelen vergen in principe niet zoveel onderhoud, maar het is toch een goed idee om de zonnepanelen regelmatig eens te laten reinigen en jaarlijks een onderhoud te laten uitvoeren. Het reinigen van de panelen kan je eventueel ook zelf doen met water en een grote borstel.
 • Meerwaarde aan uw woning
  Onderzoek heeft reeds aangetoond dat de aanwezigheid van zonnepanelen een meerwaarde biedt aan uw woning. Zelfs als je op middellange termijn van plan bent om een andere woning te kopen, dan kunnen zonnepanelen bij de verkoop van uw huidige pand zorgen voor een meerwaarde. Door de aanwezigheid van zonnepanelen. Voldoet je woning aan hogere eisen op de huizenmarkt.
 • Groene energie
  Met zonnepanelen produceer je groene energie. Er is geen uitstoot van schadelijke stoffen en je draagt dus bij aan een beter leefmilieu. Zonne-energie is ecologisch verantwoord en een onuitputtelijke bron van energie.

 

zonnepanelen

Gratis uw elektrische auto opladen

Een elektrische auto kan op verschillende manieren opgeladen worden. Een optie is via het stopcontact en dit is meteen de traagste manier. Daarnaast kan u laadpaal laten installeren bij u thuis of op uw werk om uw elektrische auto op te laden, dit is de snelste en efficiëntste manier.

Wat een laadpaal thuis helemaal aantrekkelijk maakt, is de kostprijs van het opladen je eigen stroom is en het immers een pak goedkoper is dan dat van een openbare laadpaal zo kan je gratis uw wagen opladen zonder extra kosten die je uitgeeft aan een openbare laadpaal.

Welke zonnepanelen plaatsen?

Welke zonnepaneel je laat plaatsen is afhankelijk van uw wensen, uw budget, de oppervlakte van uw dak en daktype. Hierbij kun je denken aan de prijs, de kwaliteit van de panelen en het rendement dat je op jaarbasis kunt behalen.

Het soort paneel wordt voornamelijk bepaald door het materiaal waar de zonnecellen van vervaardigd zijn. Er zijn 4 soorten zonnepanelen. Deze zijn monokristallijn, polykristallijn, amorf en glas-glas panelen.

Premies voor uw installatie

Zonnepanelen thuis laten installeren lijkt op een grote investering, maar met de ondersteuning van bepaalde premies en subsidies is jouw investering vrij snel terug betaald.  Ontdek hier welke premies jij kan aanvragen.