Een gezond binnenklimaat via ventilatie is uitermate belangrijk.

Een ventilatiesysteem verbetert de luchtkwaliteit

Hoe werkt een ventilatiesysteem?

Een van de belangrijkste voordelen van ventilatie is het gezondheidsaspect. Mensen zijn steeds vaker allergisch en ontwikkelen astma of hooikoorts. Een gezond binnenklimaat is dan ook uitermate belangrijk.

Ventilatie zorgt ervoor dat de binnenlucht bijzonder gezond en zuurstofrijk is. Zo wordt vochtige lucht uit badkamer of keuken afgevoerd naar buiten. De vochtige afgevoerde lucht wordt bovendien eerst gefilterd alvorens hij door de warmtewisselaar gaat, waardoor de warmtewisselaar beschermd wordt.

In de slaapkamers en leefruimte wordt verse zuurstofrijke lucht ingevoerd. De ingevoerde lucht wordt gefilterd en is dus vrij van stof en vuil door het geavanceerde filtersysteem van Nomatec.

ventilatie

Ventilatiesysteem of airco installeren?

Een ventilatiesysteem zorgt voor permanente luchtverversing in binnenruimtes. Dat is niet alleen belangrijk om een aangename binnentemperatuur te garanderen, maar vooral om de lucht gezond te houden.

Met een airco controleert u het klimaat op de werkvloer. Een airco is daarvoor het beste middel, het houdt naast de temperatuur ook de luchtvochtigheid op een aangenaam niveau.

Waar plaats ik mijn badkamer ventilatie?

Het doel van een ventilatiesysteem in de badkamer is het verminderen van vocht en betere lucht creëren. Het ventilatiesysteem kan in het plafond of muur geplaatst worden, deze is belangrijk om vochtige lucht af te voeren om schimmels te voorkomen.

De meeste systemen worden in de plafond geïnstalleerd. De units bevatten geïntegreerde kanaaladapters die aansluiten op het leidingwerk van je huis. Je moet de ventilator installeren om buiten je huis lucht te ventileren via een kanaal naar buiten en niet naar een andere kamer.

Premies voor uw installatie

Een ventilatiesysteem thuis laten installeren lijkt op een grote investering, maar met de ondersteuning van bepaalde premies en subsidies is jouw investering vrij snel terug betaald.  Ontdek hier welke premies jij kan aanvragen.