Met een warmtepompboiler bespaart u op uw warm water.

Een warmtepompboiler is energiezuinig en milieuvriendelijk

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler zuigt de warmte in de lucht uit de omgevingsruimte aan. Dit wordt gestuurd langs een warmtewisselaar, die het water tot gas zal verdampen.

In de compressor wordt het gas vervolgens samengedrukt, waardoor de temperatuur zal stijgen. Dit gas verwarmt het water in de centrale verwarming of de lucht in de kamer.

warmtepompboiler

Zonnepanelen aansluiten op je warmtepompboiler

Een warmtepompboiler werkt op elektriciteit en iets wat vele milieuvriendelijker is, is als u een zonnepaneel hebt of u wil deze laten plaatsen je het kan aansluiten op uw warmtepompboiler. De elektriciteit die u nodig hebt voor u warmtepompboiler kan dan zo op een groene manier worden opgewekt.

Waarom een warmtepompboiler installeren?

Er zijn vele meer voordelen verbonden aan een warmtepompboiler dan aan de klassieke elektrische boiler. De warmtepompboiler gebruikt geen fossiele brandstoffen en de elektriciteitsverbruik is tot 3 keer lager dan van een klassieke boiler.

Als u een grote behoefte aan warm water hebt, dan is een warmtepompboiler zeker een interessante optie. Het garandeert ook een langere levensduur en vraagt weinig onderhoud. U kan deze ook aansluiten aan uw cv-ketel of zonnepaneel.

Premies voor uw installatie

Een warmtepompboiler thuis laten installeren lijkt op een grote investering, maar met de ondersteuning van bepaalde premies en subsidies is jouw investering vrij snel terug betaald. Ontdek hier welke premies jij kan aanvragen.