Een warmtepomp haalt warmte uit de omgeving waardoor u bespaart op uw factuur.

Een warmtepomp voor uw centrale verwarming

Hoe werkt een warmtepomp eigenlijk?

Er wordt warmte-energie uit de omgeving (water, lucht, bodem) gehaald, die wordt vervolgens in de vorm van warmte vrijgegeven in het verwarmingssysteem dat met de warmtepomp is verbonden.

Naarmate de gebruikte warmtebron en wat er verwarmd moet worden (water of lucht) wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten warmtepompen.

U hebt 3 soorten waterpompen:

 • Lucht/lucht warmtepomp:
  Hier wordt gebruik gemaakt van de warmte van de buitenlucht om binnen voor verwarming te zorgen.
 • Lucht/water warmtepomp:
  Hier wordt de buitenlucht als warmtebron gebruikt maar voert de warmte af via een watercircuit om water voor radiatoren en sanitair gebruik te verwarmen.
 • Water/water warmtepomp:
  Hier benut je de warmte van het grondwater om het cv-water in huis te verwarmen.
 • Hybride warmtepomp:
  Deze kan u makkelijk aansluiten op uw cv-ketel. 

 

warmtepomp

Welk type warmtepomp installeren wij

Wij hebben een uitgebreid aanbod van verschillende types warmtepompen. Welk type het best aansluit bij uw wensen hangt af van verschillende factoren zoals van welk type woning uw hebt en uw warmwaterbehoefte.

De verschillende types nemen elks hun energie uit verschillende omgevingen. Elke warmtepomp heeft naargelang de toepassing en de omstandigheden haar eigen pluspunten.

Zou ik een warmtepomp of gasketel laten installeren?

Een warmtepomp laten installeren is de meest ecologische manier, die werkt namelijk op elektriciteit en haalt warmte uit het water, lucht en bodem. U kan ook een warmtepomp zowel voor je verwarming als voor je warmwaterproductie gebruiken.

Premies voor uw installatie

Een warmtepomp thuis laten installeren lijkt op een grote investering, maar met de ondersteuning van bepaalde premies en subsidies is jouw investering vrij snel terug betaald. Ontdek hier welke premies jij kan aanvragen.