Gezellige warmte via één druk op de knop, dat is genieten van uw centrale verwarming.

Centrale verwarming biedt veel voordelen

Wat is centrale verwarming?

Een centrale verwarming ook wel afgekort cv genoemd is een verwarmingssysteem waarbij men gebruik maakt van een centraal punt waar de warmte wordt opgewekt en vandaaruit naar de verschillende ruimtes die men wil verwarmen vertrekt.

Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een medium dat geschikt is om warmte over te brengen. Dit medium heb je in verschillende vormen zoals water, gas of stoom.

De medium wordt nadat het in het centraal punt is opgewekt in bv. een cv-ketel, overgedragen doormiddel van leidingen naar een verwarmingselement dat geschikt is om warmte aan de omgeving af te geven. Een centrale verwarming biedt ook verschillende voordelen zoals dat u uw woning al snel kan verwarmen, zelf kan bepalen welke ruimtes en wanneer.

verwarming

CV-ketel

Een cv-ketel of voluit een centrale verwarmingsketel genoemd, zorgt voor warm water waarmee de centrale verwarming wordt opgewarmd. Dit is de kernpunt van een verwarmingssysteem.

Warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een cv-ketel. De warmtepomp verwarmt uw woning voor het grootste deel van de winter. Alleen als het buiten erg koud wordt, springt de cv-ketel bij.

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler of warmwaterketel is een apparaat dat er voor zorgt dat het water wordt opgeslagen. Dit water kan direct worden verwarmd en het zorgt er ook voor dat het warm blijft.

Premies voor uw installatie

Een centrale verwarming thuis laten installeren lijkt op een grote investering, maar met de ondersteuning van bepaalde premies en subsidies is jouw investering vrij snel terug betaald.  Ontdek hier welke premies jij kan aanvragen.

Erkend installateur

Nomatec Services is een bedrijf dat gespecialiseerd is in verschillende installatietechnieken.

Wij helpen u graag met het installatie, onderhoud en herstellingen van airco-installaties, verwarming, zonnepanelen, elektrische laadpalen, warmtepompen, sanitair en ventilatie.

Wij werken voor vele merken als erkend installateur (vraag naar onze volledige lijst van merken/fabrikanten).

nomatec
nomatec
nomatec